Vekara-pajailua Heinävedellä 2015

Esine- ja nukketeatteria

Estradin somistusta katsomosta katsottuna.

Hip hei!

Kolmen päivän mittainen lasten esine- ja nukketeaatteripaja sai ensipäivänsä tänään. Entisen Torvelan koulun jumppasalissa esiintyi 7-henkinen teatteriryhmä KUUTYTÖT. Vahvistuksena olimme me kaksi ohjaajaa. Yleisöä oli kutsuttu paikalle ja lopuksi nautittiin teatterikahvit ja -mehut tuoreiden munkkien kanssa.

Pajailu on osa Vekara Varkaus tapahtumaa. Toiminnot ovat siis levittäytyneet sivukuntiinkin Varkauden lähellä. Tämä pajamme oli toinen, jossa olin itse mukana. Viime kesänä samaisessa paikassa täällä koululla järjestimme sirkuspajan, jossa oli myös esitys lopussa. Lapset keksivät itse tarinat ja hahmot molemmissa pajoissa.

Oma hahmoni oli tällä kertaa Herra keppi nimetön seppo... ja pari muuta nimeä vielä lisäksi. Materiaaleina olivat puukarahka, muovisia oviverhon suikaleita hiuksina sekä silmät osista.

Kolmeen päivään mahtui luonnossa liikkuminen ja  materiaalien etsintä, kierrätyshahmojen rakentelu, tarinan keksiminen hahmoille ja esitys somistuksineen. Hahmot matkasivat metsässä ja suuntasivat juhliin. Lopussa kaikki yhtyivät tanssiin.

Kiitos :)