Uusia hahmoja farkuista

Heimon tuvalla neulailua

Tänään olin esittelemässä neulahuovutusta ja sen käyttömahdollisuuksia. Paikkana oli paikallinen matkailuinfoksi kunnostettu vanha puutalo kylältämme. Heimon tuvalla oli leppoisa maalaistunnelma. Aittarakennuksen suojissa oli esittelyssä villankehruuta rukeilla. Kehrääjät olivat värjänneet lankoja ja villoja kasviväreillä. Vasut olivat täynnä pehmoisia heleitä värisävyjä keltaisesta oranssiin ja vihreään. Valmiita tuotteita oli esillä.

Itse toin mukanani erilaisia neulaamiani ja tekeillä olevia töitä. Osan töistä siis huovutan neulauksen jälkeen. Joissakin töissäni on myös pohjana jo vesihuovutettu levy.

Neulauksella saan huovutusvaihetta nopeutettua ja kuviot kestävät paremmin paikoillaan huovutuksen aikana. Neulauksella voin myös rakentaa kokonaisen hahmon. Käytän apuna myös muita materiaaleja muodon saamiseksi, kuten vanua tai superlonia.

Päivän neulaustyöni oli huopalevystä ja superlonista kasaamani hahmo, jonka päälle neulasin vielä värikerrosta. Ajatuksena oli saada hahmolle metsän henkeä. Mielikuvituksen matkalle pääsin heti :)