Uusia hahmoja farkuista

Vuosi uus 2015

Uudenvuoden aattona kylän vanhalla koululla oli pienesti järkkäilty tuttujen ja kyläläisten yhteinen nyyttäri-rupattelu hetki. Siskon kanssa koristeltiin pihaa tuikuin ja lyhdyin. Myös nuotiopaikka avattiin lumesta tinanvalajille ja makkaranpaistajille. Nuoskalumesta taisi syntyä pari pallokasaelmaakin, kuten kuvasta näkyy.

Roihujen ja kynttilöiden valot toivat hienoa tunnelmaa sinertyvään iltaan. Sähkötkin pakenivat paikalta useampaan otteeseen päivän aikana. Sähkölaitoksen miehet tai naiset olivat aattona töissä. Paikalla kävi myös helokopteri sähkömuuntajia tutkailemassa.

Nuotion loimotus, pimeä hetki sekä puheensorina tuntuivat mukavalle ja lämpöisälle. Oma tina roiskahti kahdeksi eri hahmoksi. Toinen muistutti merihevosta ja toinen myöskin eläinhahmo, ehkä hevonen. Pohdittiin toistemme tinoja ja mitä ne mahtoivat tarkoittaa.

Sisällä oli uudenvuoden herkkuja ja nuotiolla paistettuja makkaroita vielä lisänä. Talon kokin valmistama perunasalaatti oli erittäin maukasta.

 

Lopuksi kuuden aikoihin aikuiset ampuivat joitakin ilotulitteita ja lapset seurasivat tapahtumaa joko koulun terassilta tai ikkunasta katsellen.

Kuluneen vuoden pohdinnat ja uuteen vuoteen 2015 siirtyminen unettivat. Aamulla herättyäni vaihdoin kokonaan uuden kalenterin seinälle. Tästä on hyvä jatkaa matkaa uusiin seikkailuihin ja toimiin :)